Logopedie

Evaluare logopedică

Orice proces terapeutic al copilului începe cu o evaluare care implică atât copilul cât și părinții.

Evaluarea copilului este extrem de importantă pentru a monitoriza ritmul de dezvoltare, pentru a identifica nevoile de dezvoltare.

Ședință logopedie

Logopedia reprezintă terapia prin vorbire care se concentrează asupra îmbunătățirii discursului copilului și abilităților de a înțelege și de a exprima limbajul, inclusiv limbajul non-verbal.

Neurofeedback

Evaluare neurofeedback

Evaluarea copilului este extrem de importantă pentru a monitoriza ritmul de dezvoltare, pentru a identifica nevoile de dezvoltare din toate punctele de vedere: cognitiv, social, emoțional, etc.

Ședință neurofeedback

Antrenamentul Neurofeedback are impact asupra simptomelor ca manifestări ale modurilor de disfuncționalitate și contribuie la îmbunătățirea sănătății și a stării de bine.

Terapia senzorială

Ședință terapie senzorială

Stimularea senzorială stă la baza dezvoltării bunei funcționări a felului în care copilul se raportează la propriul corp și la propiile sale simțuri, făcând referire la cele cinci simțuri de bază: tactil, olfactiv, gustativ, vizual și audititv, care facilitează adaptarea acestuia la un mediu de viață propice, dar și la cunoașterea propriului său corp.

Terapie ocupațională (ateliere de lucru)

Ateliere dedicate învățării copilului împreună cu ceilalți copii

Serviciile de intervenție timpurie în copilărie sunt instituite pentru a soluționa nevoile de dezvoltare a copilului de la naștere până la vârsta de 3 ani, în cazul în care acesta prezintă tulburări de dezvoltare fizică, cognitivă, neuro-psihică, a comunicării, sferei emoționale, sociale, de adaptare sau în cazul când el are o stare de sănătate cu un grad înalt de manifestare a acestor tulburări.