Terapia senzorială

Ședință terapie senzorială

Stimularea senzorială stă la baza dezvoltării bunei funcționări a felului în care copilul se raportează la propriul corp și la propiile sale simțuri, făcând referire la cele cinci simțuri de bază: tactil, olfactiv, gustativ, vizual și audititv, care facilitează adaptarea acestuia la un mediu de viață propice, dar și la cunoașterea propriului său corp.

O mare parte a acestor copii prezintă diverse răspunsuri fie ele emoționale, fie comportamentale, la diverși stimuli din mediu. Desigur, nu apariția răspunsului este problema, ci forma pe care o ia acesta. Putem discuta despre o hipersensibilitate la lumină, la anumite zgomote, o rezistență crescută la alimente specifice, defensivitate tactilă, ori din contră, putem evidenția exemple de copii pentru care niciuna dintre cele enumerate anterior nu par să fie suficiente în anumite momente, copii cu un prag al sensibilității crescut care au nevoie de cât mai multă stimulare.

Copilul tău este diferit – fie că are un diagnostic medical, fie că are doar anumite sensibilități care îi creează probleme, din gama largă de terapii speciale existente, stimularea senzorială este una dintre cele mai blânde și eficiente metode pe care copilul o va îndrăgi încă de la prima ședință.

În cadrul terapiei senzoriale copilul va lua contact cu o varietate de stimuli, fie ei auditivi, tactili, ori olfactivi, cât și luminoși, ba chiar gustativi, care îl vor ajuta în dezvoltarea sa cât mai armonioasă, în cunoaștere nevoilor propriului corp, cât și în cunoșterea mediului înconjurător.

Alte servicii